Aanbod

Kamishibai vertellingen

Stokkenman Ton +5

Neeltje is alleen met mama thuis. Haar grote broer en grote zus zijn gaan spelen bij vrienden. Neeltje verveelt zich. Mama wil wel met Neeltje spelen. Maar Neeltje vindt dat mama niet meer weet hoe je moet spelen. Neeltje wordt boos en met haar koffer vol spullen gaat ze weg. Ze gaat naar Japan. Ook in Japan verveelt ze zich tot ze twee borstels en wat kapstokken vindt. Ook een doos met spullen van Opa vindt ze. Daarmee knutselt Neeltje zich een vriend: Stokkenman Ton. 

Deze kamishibai-vertelling is voor ieder die zich verveelt. Want vanuit verveling komen mooie dingen voort.

Katelijne Billet creëerde dit verhaal i.o.v. CC 't Vondel in Halle.

Joost Stockx verzag het verhaal van prachtige prenten.

Het houten paardje +5

naar een Fins sprookje


In de winter wanneer het koud is in het Hoge Noorden blijf je beter binnen bij het haardvuur. Want wolven, beren of trollen kunnen je anders meenemen naar hun hol om je daar lekker op te peuzelen.

Asco, de kleine broer van Diba, blijft niet binnen. Hij houdt zo van de sneeuw en van het bos dat helemaal wit ziet. Maar als mama hem binnen roept om te komen eten, komt Asco niet. Papa gaat hem zoeken maar keert terug zonder Asco! Mama huilt, de baby huilt, papa huilt zelfs. Diba huilt niet. Ze mist haar broertje en besluit hem te gaan zoeken. Helemaal alleen. Met enkel haar houten paardje als houvast. O ja en haar breiwerkje.

Zal het haar lukken om levend terug naar huis te keren met Asco? Dat weet je als je naar de vertelling komt.

Het wordt spannend dat is beloofd.

Verteldiner

Het concept is simpel. Het resultaat verbluffend.

Bie van De Maaltafel en Katelijne brengen mensen samen rond een tafel. Er wordt heerlijk eten geserveerd en er worden verhalen verteld. De deelnemers krijgen zelf ook de gelegenheid een praatje te slaan met hun disgenoten.

Sex in the city

Sex in the city- Food, drinks, music and stories

https://www.demaaltafel.be/sexinthecity

Met heerlijke hapjes vol pit en prikkelende ingrediënten brengen we je graag het hoofd op hol. De verhalen zijn even warm en sensueel. 

De muziek van Peter Verberckmoes zorgt voor de juiste sfeer en toon.

Diner met rode rozen.

https://www.demaaltafel.be/diner-met-rode-rozen 

Dit is een exclusief verteldiner waarbij​ je zinnen zullen worden geprikkeld op elke denkbare manier.​

Geuren, smaken, woorden, sensaties allerlei buitelen over elkaar heen met als enige doel je mee te voeren naar de kern van ons bestaan: het hier en nu waarin je mag genieten van lekker eten en een goed verhaal.

​Het eten dat geserveerd wordt is van Mexicaanse inslag. Het verhaal is dat evenzeer: een woelige familiegeschiedenis over de liefde, het leven en de dood.

Met zicht op zee.

Dit is een 'rond-de-tafel-zitten-en-genieten-moment'! Je krijg fingerfood hapjes geserveerd met als grote bron van inspiratie de zee. En toch is er geen ene vis voor moeten sterven. Alle visgerechten zijn van plantaardige oorsprong. Dat alles wordt gelardeerd met prachtige verhalen met de 'Selinen' of 'The sealpeople' in de hoofdrol.

Lang geleden zaten we eens aan tafel.

Bij dit diner zijn de hoofdpersonages vergeten volksverhalen en verdwenen recepten. Bie en Katelijne komen allebei uit een familie waarin feesten, lekker eten en verhalen belangrijk zijn. Tijdens dit diner dienen ze de gerechten van die vervlogen feesten op en halen ze de verhalen die toen verteld werden van onder het stof. Een aanrader voor elke gelegenheid of familie.

Voor elk een verhaal

vertellingen op maat voor kinderen, jongeren, families, scholen en ouderen 

Vertelwandelingen

In het bos

In het donkere bos

Langs velden

Door de stad


Theatrale vertellingen

Midzomernachtsdroom

Als je je woorden kwijt bent

Een kerstvertelling

Vurige vriendschap

Dappere vrouwen

Hagelandse verhalen

Muzikale vertellingen

foto's © Cedric Craps

Dirk De Cleen

contrabas

Peter Verberckmoes

gitaar & zang

Katelijne Billet

woord

Broken Hearts +12

Katelijne vertelt over de zoektocht naar liefde en de (on-)mogelijkheid daarvan. Peter zingt jazz standards, blues songs, het betere levenslied in het Engels, Spaans of Frans. Dirk zorgt op contrabas voor een stevige bodem waarop de rest kan floreren.

Deze voorstelling kan als concert geboekt worden of als muzikale vertelling. Wie van muziek houdt, komt aan zijn trekken. Wie van een goed verhaal houdt, komt evengoed aan zijn trekken.

Het Narrenschip +16

Jeroen Bosch maakte lang geleden een prachtig schilderij met deze titel. Het Narrenschip was het schip waarop de zotten en zieken werden gezet om vervolgens stuurloos de zee te worden opgeduwd. Machteloos dobberde het schip rond in afwachting van het zinken. Dit verhaal werpt een ander licht op dat narrenschip. In een kroeg in de haven wonen Marie en Jeanneke. Moeder en dochter verzorgen al 14 jaar hun kroegcliënteel alsof het familie is. Ze kennen hun gasten door en door en dat maakt het verschil. Wanneer op een dag een vreemd schip de haven binnenvaart, is de cirkel rond. Een vreemde man met een gekke hoed op, komt de kroeg van Marie en Jeanneke binnen. De gesprekken vallen stil. De spanning is te snijden. Maar Marie, de dochter van Jeanneke, glimlacht wanneer ze de vreemdeling ziet binnenkomen. Vanaf dat moment verandert alles. 

Dit verhaal schreef Katelijne al een hele tijd geleden. Tegen het licht van een alledaags decor ontspint er zich een magisch-realistisch sprookje waarvan de diepere betekenis voor elke toehoorder helder zal zijn: wanneer je dingen loslaat, komt er plaats voor iets nieuws.

Als je je woorden kwijt bent +5

Anna is ziek. Ze is zo ziek dat niemand nog gelooft dat ze ooit beter wordt. Totdat er op een nacht vreemd bezoek bij haar langskomt: Juffrouw Lettertjes uit Letterland is eropuit gestuurd door koning Edo en koningin Ode om Anna's hulp te vragen. Anna gaat in op de vraag hoewel ze trilt van schrik en bleek ziet van inspanning. Zal Anna in haar opdracht slagen en zal het haar lukken om beter te worden? Dat kom je in dit verhaal te weten. Deze interactieve vertelling wordt met de muziek van Peter een waar feest voor oog en oor.

In dit feeërieke verhaal zijn raadsels oplossen en woordspelletjes met palindromen de leidraad. Je hoeft niet de sterkste te zijn om iets te bereiken: empathie en een sterke intuïtie tellen evengoed mee. De voorstelling is een aanrader voor al wie kinderen en meisjes in het bijzonder sterker wil maken van binnenuit.